Veelgestelde vragen

Algemeen

AgriNota is een facturenarchief met de mogelijkheid om eenvoudig en snel betaalbestanden voor een bank aan te maken. Voor jou en jouw accountant is het een systeem waarmee eenvoudig facturen kunnen worden aangeleverd voor verwerking in de financiële administratie.

Neem contact op met jouw contactpersoon bij Alfa!

Door het gebruik van AgriNota heb je als klant volledig inzicht in alle facturen in jouw facturenarchief. AgriNota vormt daarnaast een eenvoudige en snelle manier van aanleveren van facturen aan jouw accountant. Jouw accountant is in staat om de facturen efficiënt en snel te verwerken in de financiële administratie.

Voor het gebruik van het platform worden geen kosten in rekening gebracht. Voor het downloaden naar en het verwerken van factuurgegevens in de financiële administratie kan jouw accountant kosten in rekening brengen. Afspraken over tarief maak je dan ook met jouw accountant.

Facturen

Momenteel kent AgriNota 2 factuursoorten, n.l. 1. Facturen die via machtigingen direct door leveranciers aan AgriNota worden aangeleverd t.b.v. de financiële administratie (zgn. EDI-Circle-facturen). Dit betreft facturen van een groot aantal mengvee- en meststoffenleveranciers en van zuivelondernemingen (melkgeldafrekeningen). 2. Overige facturen die je als gebruiker kunt insturen als PDF-document. Deze facturen worden omgezet naar zgn. UBL-formaat, waarna ze efficiënt kunnen worden verwerkt in jouw financiële administratie.

Via machtigingen komen van veevoer- en meststoffenhandel doorgaans jouw inkoopfacturen en van zuivelondernemingen en veiling (FloraHolland) jouw verkoopfacturen in AgriNota. Via het insturen van PDF-facturen kun je daar jouw overige inkoopfacturen aan toevoegen. Er wordt momenteel gewerkt aan de mogelijkheid om ook overige verkoopfacturen via AgriNota te kunnen verwerken.

Inkoopfacturen die niet rechtsteeks door jouw leverancier of afnemer worden ingestuurd naar AgriNota kun je insturen als PDF-document naar het e-mailadres wat bestaat uit jouw Kamer-van-Koophandel-inschrijvingsnummer (KvK-nr) aangevuld met @agrinota.nl. Binnenkort komt er ook de mogelijk facturen binnen AgriNota te uploaden.

Vragen en contact

Wanneer je vragen hebt over AgriNota kun je contact opnemen met een contactpersoon bij Alfa, via https://www.alfa.nl/.